"dan tetaplah memberi PERINGATAN, kerana sesungguhnya PERINGATAN itu
bermanfaat bagi orang-orang yang beriman."-51:55

Respond Form ( I'm Independent Distributor Islam...)

Name:
Email Address:
Phone No.
Occupation
Where do you live? KL, Selangor
Perlis, Kedah, Penang, Perak
Negeri Sembilan, Melaka, Johor
Terengganu, Kelantan, Pahang
Sabah, Sarawak, Labuan
If I can help you to : Lose Jahiliah
Gain Ukhwah
Build Iman
Improve AlQuran
Healthy Mathurat
Feel Great With Islam
Earn extra Pahala

Click here to put a form like this on your site.

Monday, August 23, 2010

adakah ini sebahagian dari satu pencarian..?

-saat suasana ramadhan yang semakin suram-



semalam aku baru balek dari program ihya ramadhan.. memang penat betul bila balek tue. almaklumla aku jadi mas'ul program kot. semua nak kena lead.. semua nak kena arah, kalau silap arahan alamat huru hara laa program nanti jawabnya..

ok laa, program nie kita orang buat kat masjid selat melaka.., siapa yang duduk melaka tapi tak pernah pergi masjid nie korang memang rugi.. masjid yang penuh kesenian dan kedudukannya ditepi laut memang best laa senang cakap.


erh.., korang tahu ker maksud ihya ramadhan tue apa..? kalau berdasarkan pencerapan yang aku buat.. ihya ramadahan nie maksudnya hidupkan ramadhan. betul tak betul waallahualam. korang boleh tanya sendiri ustaz google.

selepas terawih ada sedikit pengisian dari Ustaz Ahmad bin Zainal Abidin.. kalau tengok dekat hujung pic tue kelihatan seseorang yang sedang tidor.., dia nie memang suka tidor time pengisian. nasib baek muka tak nampak. so, korang pon tak tau siapa dia..hanya aku yang kenal kot budak tue..haha.. (kalau kenal diam2 jer..)

ok, korang pedulikan budak dua orang tue kat situ. aku tak nak mengumpat pasal diorang. berdosa tau.. korang perhatikan kawasan yang menghadap laut tue. pastu korang bayangkan sedang solat tahajud disitu dimalam hari. angin lembut bertiup-tiup lembut menyapa tubuh korang. Hati pula begitu tenang sekali. Dengan sayu korang membacakan ayat2 suci al-quran. Kalau dapat baca surah Ar-Rahman best juga (surah yang paling aku suka) lagi sayu hati korang..try la buat..

pengisian seterusnya, dari akh Lukman. Tajuk pengisian "Kepentingan Tarbiyah". Ada juga menyentuh pasal ISK(ini sejarah kita). walaupon pada mula nya agak kelam kabut sedikit kerana projekter bermasalah tapi dapat di cover baek dipertengahannya..

ingat nak ambil gambar menghadap laut. Tapi lain pula jadinya.


selamat pulang kawan-kawan semua. aku harap diakhir program nie, semangat menyambut ramadhan terus meningkat dan lebih banyak amal yang diperbuat..


p/s:biar amal yang berbicara...

10 comments:

qila~ said...

alhamdulillah,mst seronok kn..uitm bnda mgu dpn insyaAllah wat tdarus kt msjd selat..every sem fkulti p ctu wat solat hjat..mmg cntik~~

shahniz said...

bagus laa.. dalam beribadat dapat juga menghayati ciptaan nyer..
rasa mcm naek kapal titanic pon ada..hehe..

eima xara said...

org melaka yea?

shahniz said...

erh..!
tak laa.. student UTeM..

Anonymous said...

Salam..cis, sempat lagi nak termengumpat aku..xpe2..

shahniz said...

hahaha..sory laa bang err..
bukan nampak muka pon.. orang tak kenal pon..
hanya kita2 jer tau ok..wahaha..

Amin Baek said...

tau sapa yang tdor tu..duk sblah je pun,,,hahahah

shahniz said...

erk..!
saya ingat saya sorang jer tau..
rupanya ada orang lain gak tau..
maafkan saya..huhu.

ejum said...
This comment has been removed by the author.
ejum said...

alhamdulliah..

cantik lar masjid tu..

Jom usha entry terbaru kat sini E J U M