"dan tetaplah memberi PERINGATAN, kerana sesungguhnya PERINGATAN itu
bermanfaat bagi orang-orang yang beriman."-51:55

Respond Form ( I'm Independent Distributor Islam...)

Name:
Email Address:
Phone No.
Occupation
Where do you live? KL, Selangor
Perlis, Kedah, Penang, Perak
Negeri Sembilan, Melaka, Johor
Terengganu, Kelantan, Pahang
Sabah, Sarawak, Labuan
If I can help you to : Lose Jahiliah
Gain Ukhwah
Build Iman
Improve AlQuran
Healthy Mathurat
Feel Great With Islam
Earn extra Pahala

Click here to put a form like this on your site.

Friday, August 6, 2010

Polis Malaysia AlAf 2020...?

-tahap kebosanan telah meningkat..,lalu aku mengexplore laptop aku..-

alkisah.., suatu hari aku berjalan-jalan kat mahkota parade, aku sangat terkejut beruk apabila terlihat sekelompok manusia berpakaian hitam sedang melakukan perbarisan.., lantaran sifat ingin tahu yang mendalam sangat mengerakkan aku untuk bertanya pada orang sebelah..

"bang, ada pesta apa kat sini..? ramai betol orang..."

"owh..! hari nie ada hari polis sedunia.. kau tak nampak ker kakak2 polis sedang buat pebarisan tue...?"

"aiks..! mana..? tak nampak pon kakak2 polis dengan baju biru kat sini..?"

"erh..! ko nie biar betol.., tue depan mata kau tu bukan ker..?"

aku yang terkejut beruk tadi bertambah pelik bin hairan cucu kepada sudin ajaib terlopong mulut... mata terkebil-kebil.. erh.., terkelip-kelip juga.., adakah aku sudah back to future..? kerana merasakan perkara ini harus dipublish kan kepada orang ramai.. maka, aku dengan inisiatif diri sendiri kononnya lah telah menangkap gambar2 kakak polis nie.. lalu tunjuk kat korang..


bersemangat betol kakak2 nie kawad...





squad akan melepaskan das...tembak jgn tak tembak..!

erk..! aku pon tak tau diorang tengah buat apa..korang tau..?


dalam kelembutan tersembunyi kekuatan..takder can nak buli kakak2 nie.. (tempur tanpa senjata..)

bukan mata kami yang menglihat, tapi hati kami yang melihat..


diluar nya nmpak tenang, didalam nya hnya tuhan saja tahu..

memang bergaya kan..,rasa macam dalam movie jer

p/S:hehe..nie sebenar gambar polis wanita Iran..aku jumpa masa explore laptop aku..

4 comments:

Fyzal said...

wah.. hebatnya akak-akak tu!

saya_arief said...

hebat..
:D

Shafika Syuhada Rosli said...

akan sampai satu masa dimana wanita akan turut keluar untuk berperang..

joe said...

terbaekkk