"dan tetaplah memberi PERINGATAN, kerana sesungguhnya PERINGATAN itu
bermanfaat bagi orang-orang yang beriman."-51:55

Respond Form ( I'm Independent Distributor Islam...)

Name:
Email Address:
Phone No.
Occupation
Where do you live? KL, Selangor
Perlis, Kedah, Penang, Perak
Negeri Sembilan, Melaka, Johor
Terengganu, Kelantan, Pahang
Sabah, Sarawak, Labuan
If I can help you to : Lose Jahiliah
Gain Ukhwah
Build Iman
Improve AlQuran
Healthy Mathurat
Feel Great With Islam
Earn extra Pahala

Click here to put a form like this on your site.

Friday, August 5, 2011

Maaf, Saya Telah Curang…!

 

image

Kepada Cik Awek dan Cik Pakwe sekalian.

Yang sebuk bercinta cintunnnn nie.

Pernah dengar lagu My Heart tak?

Alaaa yang Irwansyah gan Acha same-same nyanyi tue..

Alaaa yang femess time zaman skolah dulu.

Alaaa yang time tue zaman sebuk nak cari makwe pakwe tue.

Alaaa yang time tue kita nyanyi same-same tue.

Erh, bila masa pulak?

Ok, tipoo jer..

Alaaa leceh laaa, tue pun tak ingat..

Kalau siapa-siapa yang ingat boleh nyanyi dengan Kitee tau..

same-same kita mengiambas memory silam..

ok, 1..2…3,

Di sini kau dan aku
Terbiasa bersama
Menjalani kasih sayang
Bahagia ku denganmu


Pernahkah kau menguntai
Hari paling indah
Ku ukir nama kita berdua
Di sini surga kita


Bila kita mencintai yang lain
Mungkinkah hati ini akan tenang
Sebisa mungkin, tak akan pernah
Sayangku akan hilang...

erh..! dah..dah.. STOPPPPPPPP….!

yang bahasa inggeris tue tak payah laa nyanyi yee..

Kitee tak pandai speaking2 nie…

Cuba try nyanyi yang perenggan last tue,

baris 1 dan 2…

macam touching jer kan baris tue….

 

Bila kita mencintai yang lain
Mungkinkah hati ini akan
tenang…

 

--------------------------------------------------

Orang-orang yang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingat Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah  hati menjadi tenang. (13:28)

Ok, dah takder MOOD nak nyanyi…

baik pergi baca al-quran…

p/s: Inyaallah, memang hati akan menjadi tenang. Senyuman kenyitan

11 comments:

safiyyah said...

Wah. Baru perasan liriknya begitu. Allah dah bagi jawapan dalam Quran untuk persoalan cinta ni kan? InshaAllah kita akan temui jawapan jika kita benar-benar mencari.

Alhamdulillah. Simple, tapi tepat. =)

shahniz said...

safiyyah- yup., that right.. hnya dia cinta hakiki..

Princess Nusy said...

nice entry.. =)

Cik Kidal said...

Nice post.. Pemilik cinta hakiki hanya kepada Allahu Rabbi ^_^

shahniz said...

pricess - :)

cik kidal- tiada yg lain melainkanya...

cik tikah said...

hehehe... walaupun hangat bercinta, ALLAH tetap no 1 :)

Jiejah Gorjes said...

mengadu pada Allah hati akan lebih tenang (^^,)

N A T A S Y A ツ said...

ush, tak pena prasan lak.

:D

shahniz said...

cik tikah- Allah is always no 1.. :)

jiejah- ketenagan itu kepunyaan dia.. ;)

natasya- nasib baek prasan dah.. :)

~SaL IjOu~ said...

berusaha khatam quran lam bulan ramadhan..haik~

shahniz said...

salijau- insyaallah.. same2lah kita brusaha..